Convocatòria Info

Els Arxius de l'Observatori tenen un caràcter intencional i temàtic: facilitar una crítica de la cultura contemporània, utilitzant diferents estratègies com el vídeo art, el documental independent o l'arqueologia dels mass media.

Els Arxius recullen tota una constel·lació de treballs dispars que, alhora, comparteixen la lliure expressió i reflexió sobre les pors i els plaers individuals i col·lectius. Construint, en conjunt, una visió de múltiples facetes, milers de petits ulls, que aprofundeixen i exploren el nostre món, o anuncien d'altres possibles. Els principals valors d'aquest discurs són la heterogeneïtat, la pluralitat, la contradicció i la subjectivitat des dels quals es realitza. Per si sol, un revulsiu a la clonació i repetició dels mass media corporatius. Al llarg dels seus 16 anys d'existència, OVNI ha recollit per als seus arxius més de 2000 projectes.

La convocatòria és temàticament oberta, dins del camps de documental independent, vídeo art, arqueologia mediatica. Inclou també la recepció de documents sense editar, de fons d'arxius i material trobat o recuperat.


Eixos temàtics d' OVNI:

- Heterodòxies i Zones Autònomes (TAZ): diferents formes de pensar, viure, comunitats,...altres móns aïllats del pensament únic.

- L' Experiència Interior i altres visions místiques.

- Mort: Cultura i experiència...Rituals de Trance (dikr, haddras, exhorcismes, santeria, vudú, predicadors, etc...

-Globalització i Resistència: Argentina, Palestina, Sudàfrica, Iraq, Txexènia, Moviments Anti-Globalització, Moviment dels Sense Terra.

-Perduts a Babilònia: aventures i desventures dels supervivents de l'Imperi.

-El Raig Catòdic - Guerrilla Mediàtica: televisió, crítica dels media, informació segrestada i contra-informació, media attack, deconstrucció mediàtica.

-Identitat i MassMedia.

-Turisme Colonial: fenomen turístic (saqueig d'imatges, segrest de territoris, teletransportació, ubiqüitat, parcs temàtics.

-Fronteres: Migracions, transcultura, aculturització, nomadisme i globalització. Militarització de les fronteres. Il·legals al Paradís.

-Treball i Ideologia: Treball i capital, política i realitat, l'imaginari del progrés, el lloc de treball com representació prohibida.

-Especulació urbanística - parquetematizació de la ciutat, pérdua del espai públic, reapropiació ciutadana.

-Post 11 Setembre 2001: el dia depres, cobertura mediàtica o  treballs de creació.

-Arxius Babilònia: arqueologia mediàtica,documentals educatius i industrials, predicadors mediatics, marketing,  vídeos de promoció turística, càstings,promocionals corporatius...

-Visions de l'altre: altres imatges, una altra informació d'una cultura la representació de la qual ha estat gairebé exclusivament produïda per  occident.

-Rizoma Indígena: Cultura indígena: comunitats, especificitats, conflictes. Representacions alienes a través de l'Antropologia Colonial, Etnografia,  etc.

-Ciutats: la vida quotidiana, la llar, el lloc de treball, records.

- Món Màquina: Deconstrucció tecnològica, conspiració de la màquina, eufòria digital, vandalisme corporatiu.

-Dream Archives - Arxius de Somnis: Relats de somnis, l'imaginari d'una època, els desigs, els conflictes, deliris, plaers, etc.

-Michel Foucault, Guy Debord, Eduard Said, Hakim Bey, George Bataille, William Burroughs, Gilles Deleuze.


OVNI incorpora regularment projectes al seu arxiu amb les següents condicions :

_Pagament de 200/300 eu. per la compra d'una copia d'arxiu de consulta y dos projeccions públiques.

_Pagament de 100 eu. per projeccions incloses dins d'itinerancies d'OVNI.

-----

La nostra CONVOCATORIA està PERMANENTMENT OBERTA. Ens pots donar a coneixer les teves propostes en qualsevol moment.

Si us plau puja els teus materials de previsionat o informació a la xarxa i envia'ns l'adreça de descàrrega a a:

convocatoria(at)desorg.org

En qualsevol cas, si us plau tingues en compte:

OVNI no envia notificació de les obres o propostes rebudes.

OVNI no retorna materials de previsionat.

-----

Arxius OVNI
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre, 5
08001 - Barcelona
Espanya

Tel. (34) 93 306 41 00