els resultats

Els tres dies a Olot van ser realment inspiradors, i també ho va ser l'arribada i l'estada a Barcelona i l'últim dia abans de la sortida, perquè van proporcionar a les cineastes l'oportunitat de gaudir de uns dies addicionals per compartir idees i nous projectes.
Va ser molt interessant veure, per exemple, com una directora kurd va raonar sobre la seva mare i va haver de combinar el seu treball i els seus compromisos de maternitat. Segons la seva pròpia admissió, va dir que se sentia una mica «culpable» perquè havia deixat els seus fills amb la seva mare. No obstant això, una vegada a Barcelona, es va adonar que no era l'única que tenia aquest dilema, ja que un altre participant també havia deixat el seu fill amb la seva mare. Aquesta reflexió va donar pas a un breu vídeo sobre les dificultats per a les dones cineastes a l'hora de combinar el seu treball i la seva maternitat.


Un cop a Olot, les participantes del taller van tenir temps de compartir moments importants, tant de reflexió com de relaxació.
La directora Elif Yigit també compartió amb Ovni su documental ‘For Justice’, sobre la lluita d'una mare, Emine Sanyasar, que va perdre els seus dos fills i marit en un atac violent a Urfa. Com a part del projecte Purple Meridians, que inclou també l'intercanvi de treballs dels cineastes implicats en el projecte, OVNI ha decidit distribuir el documental, proporcionant també els seus subtítols en diversos idiomes.

El resultat d'aquests dos dies de pluja d'idees va ser l'establiment de la base per a dos projectes que sortirien de la residència Faber Llull

La caixa de l'àvia
Comparteix un objecte sobre l'alegria epigenètica
Las impostoras
Exercici de diàleg per a una pel·lícula col·lectiva

El primer projecte va implicar la creació d'un espai compartit i un correu electrònic on els participants ho farien, en els mesos següents.

El segon projecte, més complex, va implicar una "capa-treball" on tres cineastes produirien cadascun un vídeo curt, enviar-lo al següent de la cadena que intervindria en això i enviar-lo al següent de la cadena que també intervindria.
Les paraules clau d'aquest segon projecte van ser creativitat, síndrome d'impostor, coratge artístic/dilemma, invisibilitat - part oculta de tu mateix, aproximació feminista, treball invisible, salut mental, solidaritat, incapacitat.


La idea del segon projecte era presentar totes les obres a la ciutat de Diyarbakir, el 2023, per "connectar" els meridians.
Les dificultats (per sobre de tot el polític, donada la contínua repressió de l'Estat dirigida a totes les organitzacions de la societat civil i en particular a les organitzacions de dones) no permeten en el moment de la seva escriptura als organitzadors confirmar que tal reunió seria possible, tenint en compte també que les eleccions generals se celebraran a Turquia en la primavera de 2023.
No obstant això, vigilarem la situació i avaluarem la viabilitat i els riscos d'aquesta reunió.

https://streeen.org/en/movie-review/the-purple-meridians-2/

  • Els resultats