/ EFICÀCIA PROVADA EN COMBAT /

 • Israel Weapon Industries (IWI), ubicada al centre d'Israel, és un líder mundial en la producció, comercialització, disseny i desenvolupament d'armes inigualades en més de 80 anys. Els productes d'IWI s'utilitzen tant en les Forces de Defensa d'Israel (IDF) com en la resta del món. Totes les armes d'IWI han estat provades en combat en condicions ambientals adverses i extremes.

  Les paneroles neixen, creixen, es reprodueixen i amb la fórmula de Cucal, moren i desapareixen.
  Cucal de Cruz Verde, eficàcia provada.


  Durant la República de Weimar, Gerd Arntz, el dissenyador gràfic que va enginyar els pictogrames i els isotips, aquestes figures simplificades que permetien una lectura ràpida i nítida del missatge, va posar el seu art al servei de Lliga Espartaquista i del Comunisme dels Consells. Les seves xilografies i linogravats, sempre amb línies ben definides que possibilitaven la seva reproducció per mitjans simples, alertaven una vegada i una altra sobre el perill d'una nova guerra i amb ella d'un nou ordre basat en el terror. El nazisme li venia a sobre.

  En el seu gravat "Crisi" (1931), els aturats esperen a la porta de la botiga, vigilats per un policia. Sobre ells, en el lloc en el qual s'acumulen les mercaderies, dos periodistes els prenen fotografies. Sobre els periodistes, al tercer pis, els burgesos, propietaris i fabricadors d'armes, se solacen amb les vistes.Estan asseguts damunt de les saques dels diners.

  En els gravats "Guerra" (1931) i "Per la pàtria" (1936) els obrers que surten de la fàbrica, es converteixen en soldats, i els soldats en cadàvers, que al seu torn es converteixen en tombes. Tot davant l'atenta mirada dels propietaris, militars, jutges i sacerdots.


  En el seu gravat "Tercer Reich" (1934), la producció d'armes que els obrers obedients duen a terme, és la sustentació de tot l'edifici nazi. Sobre ells s'erigeix la piràmide jeràrquica de capitalistes, funcionaris i militars. El vèrtex l'ocupa Hitler amb el braç alçat.

  En el gravat "Treball de precisió" (1938) un obrer ajusta una bomba que serveix per a matar a una família.

  En el gravat "Visita a la fàbrica" (1935) els obrers i obreres d'una fàbrica d'armes observen atentament a la parella d'empresaris. Sobre la parella, penja el ganxo amenaçador d'una grua.

  Si les seves obres inquieten, és per diverses raons.


  La primera perquè els militars, els empresaris i els funcionaris d'alt nivell continuen constituint l'elit de poder.

  La segona és perquè els malsons del militarisme nacionalista tornen a recórrer Europa.

  La tercera és perquè tot això sembla desconnectat d'una realitat dopada per l'entreteniment.

  Avui, els vídeos corporatius en els quals les empreses anuncien armes que posaran fi a les vides d'altres persones, es filmen amb la frivolitat d'una pel·lícula d'acció. Els canals de notícies transmeten la mort d'un soldat en les mans d'un franctirador, incidint en el fet que ha batut un nou rècord de tir a distància. L'assassinat és un esport.

  La crueltat sempre desconcertant de la sang en directe, constitueix una promesa. S'anhela la mort de l'altre, els drons de combat augmenten la resolució perquè puguem apreciar els espasmes de l'agonia. La pornografia de la mort enfonsa el món en un cercle sense esperança, i aquest enfonsament constitueix l'últim gaudi d'una existència condemnada al ressentiment.
  A on condueix tot això?

  PROVAT EN COMBAT
  https://es.iwi.net/amotinamiento/

  EFICÀCIA PROVADA
  https://www.youtube.com/watch?v=KQdQMpCXDdQ

  FIRA D'ARMES
  https://www.youtube.com/watch?v=-QyrHc6aoaY&t=2s