Projeccions de The Purple Meridians

2 DE DESEMBRE de 18.30h a 20.30h

ENTRADA LLIURE
Pati Llimona (Maria Aurèlia Capmany Room)
C/ Regomir 3, Barcelona

TROBADA PÚBLICA THE PURPLE MERIDIANS

Ens ve de gust convidar-vos a aquesta projecció de vídeo, que tancarà les jornades de treball que es van realitzar durant el mes de novembre, en el context de L'Alternativa Film Festival (Jornades Professionals). Agraïm a totes les companyes que han fet possible aquestes trobades, i a les que han participat activament, compartint els seus somnis i les seves pors, de manera pròxima i viva.
Durant aquesta última trobada, oberta al públic, volem compartir els seus treballs i poder presentar en persona el resultat d'aquest recorregut comú. Gràcies a la selecció atenta i experta de les companyes de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, presentem aquests curtmetratges en un programa dedicat:

Kurdistan - Turquia

Open Wound, Ahu Öztürk, 22' VOSC
Ozan, un estudiant universitari, torna al seu poble en rebre la notícia que la seva àvia ha mort. De tornada al poble, descobreix moltes coses sobre el passat del seu pare, amb el qual està enfadat interiorment.

Remember the March, Guliz Saglam, 13' VOSC
És suficient quedar-se a casa per a continuar viu? En Remember the March, Güliz Sağlam documenta els dies en què les dones van sortir al carrer malgrat la pandèmia per a protestar contra la violència masclista. Mentre la càmera observa els carrers buits des d'una finestra, Sağlam recita els extractes dels informes de la Fundació The purple Roof Women's Shelter sobre la violència contra les dones durant la pandèmia, deixant al descobert la falta d'aplicació de la legislació turca. Després, quan les dones s'aventuren a sortir al carrer, la càmera es converteix en part de la multitud, recordant-nos el poder de la solidaritat en temps desesperats.

Itàlia

Bulli e Pupe, Chiara Ronchini, Steve Della Casa, 21'(extracte) VOSC
Un viatge per Itàlia després de la Segona Guerra Mundial, quan els joves que havien viscut impotents els horrors del conflicte, van començar a planejar un nou futur ple d'esperança, però també de contradiccions que esclatarien més tard. Entre balls i cançons, entre tradicions mil·lenàries i canvis sobtats, les imatges d'arxiu es contraposen a les anàlisis que els intel·lectuals més lúcids ja proposaven mentre tot això succeïa.

Lui e Io, Giulia Consentino, 13' VOSC

"Lui e io” és el reflex d’una dona en el seu paper d’esposa i mare viscuda entre la imposició i l’elecció. A través del rodatge del seu marit que la retrata, es revela contrària al seu món, una militant sempre lluny de casa. Una reelaboració de la femenitat com a acte polític per dir que l’amor és un acte d’acceptació de les diferències i que els records personals formen part de la història col·lectiva.

Catalunya

Miedo, Raquel Marques, 3' VOSC
Comencem amb el fred del matí i comencem a caminar. Entre muntanyes de pedra altes, ens trobem amb la por.

Unfolding Penelope, Ro Caminal 14' VOSC
A partir del títol, el vídeo estableix un paral·lelisme divergent entre les esposes dels immigrants senegalesos i la Penèlope de l'Odissea. Paral·lelisme ja que totes elles resten períodes de temps prolongat esperant el retorna a casa del marit. Divergent ja que aquestes ocupen no només el seu lloc, sinó que el subverteixen, sent protagonistes principals i prenent el poder de l'enunciació, explicant-nos com utilitzen la seva agència per negociar amb la pressió social que les envolta, que igual que en l'Odissea desitjaria relegar a un segon pla.

Durant tot aquest dia es podràn visionar en un monitor, en bucle, més peces audiovisuals de les realitzadores de Barcelona, Diyarbakır, i Torí al Pati Llimona (Sala Joan Maragall).
A més la sessió comptarà amb la participació d’algunes de les directores residents a Catalunya.
Un programa consultable a través de la plataforma de vídeo On Demand www.streen.org completarà la proposta amb una selecció de pel·lícules de les mateixes cineastes. Els films, subtitulats en anglès, estaran disponibles durant tres mesos, sent gratuït l’accès durant el primer dia.
A partir del 3 de desembre, les peces resultants dels tallers es podran veure a www.purplemeridians.org.